Липсата на желязо може да ни “удари” и в краката

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/8884906 www.24chasa.bg

Основната роля на хемоглобина е да свързва и пренася кислород от белия дроб до тъканите за осигуряване на нормалното функциониране на клетките. Намаленото му количество води до намалено количество на кислорода, достигащ до тъканите, и до развиването на хипоксия (недостиг на кислород за поддържането на нормалните жизнени функции). Първите симптоми, с които се проявява анемията са бледата кожа, бързата умора и липсата на тонус.

АНЕМОПРОТЕКТ е специално създадена хранителна добавка, съдържаща желязо от растителен произход в комбинация с важни витамини, минерали и растителни суплементи, които съдействат за протичането на нормалния процес на кръвотворене и производство на хемоглобин и червени кръвни клетки.

Анемията може да ни

“нападне” на старини

Този билков продукт горещо се препоръчва и от лекарите на пациенти, които имат нисък хемоглобин, повишена нужда от желязо, установена анемия или ниско кръвно.

Анемията “напада” и след 70-годишна възраст. Често тогава тя е обусловена от дефицит на витамин B12. Този проблем се дължи на атрофичен гастрит, който нарушава усвояването на витамина в кръвта. Липсата на желязо при възрастните хора може да доведе до затруднено движение на крайниците заради недостига на желязо в мускулите. Често влошава и настроението на човека, защото именно желязото регулира дейността на ферментите, влияещи на психо-емоционалното състояние. Затова при дефицит на този микроелемент се появява раздразнителност и апатия.

При хронифициране на заболяването, се появяват изстиване на крайниците поради намаляване метаболизма на тъканите, учестено дишане и тахикардия, чрез които организмът се опитва да осигури необходимото количеството кислород, компенсирайки намаленото количество хемоглобин, пренасящ кислород, с ускоряване на циркулацията. Поради недостатъчното доставяне на кислород в мозъка е възможна появата на редица симптоми като световъртеж, главоболие, астения (обща слабост, безсилие, повишена уморяемост) и други.

Ръцете ми бяха

студени като лед

Билковият продукт АНЕМОПРОТЕКТ допринася за достигане на нормални нива на желязо в кръвта и помага за възстановяване след кръвозагуби и анемия.

“Бях станал като призрак. Моята баба се плашеше за мен и все казваше, че трябва да взема мерки. Ръцете ми - лед, чувствах все повече умора и отпадналост, но го отдавах на годините. Чухме от близки за това чудно сиропче, както го наричаме вкъщи и реших да поръчам 1-2 шишенца, за да опитам. Още на първите две-три седмици започнах да приличам отново на човек и лицето ми да розовее. Гледам поне два пъти в годината да го взимам за по 3 месеца”, разказва Красимир Петров от Пловдив.

АНЕМОПРОТЕКТ се предлага на редовна цена от 42 лв., а до 18 август може да бъде поръчан на промоция за 30 лв. за една опаковка + 5 лв. доставка. При поръчка на 2 или повече бройки куриерската услуга е безплатна.

Поръчайте директно на телефон 0877 72 10 40, както и на интернет страницата www.biotica.bg или търсете в партньорските аптеки.

Всеки, закупил 3 опаковки от продукта, получава и подарък - книжка „Лечебните билки на България“.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тервел Пулев отиде на футболен мач, видя зоркото око на "България Днес". Като част от публиката, боксьорът нямаше как да остане незабелязан и голяма част от времето прекара в раздаване на автографи и снимки на екзалтирани фенове. След края на мача, който не успя да проследи качествено, той си тръгна от скамейките заедно със съпругата си Диана

Вталена и освежена изглежда Карина Караньотова, забеляза "България Днес". Репортерката в БНТ 2, която стана майка преди 5 години на малкия Иво, показа стегната фигура край работното място. Журналистката май е прежалила неприятната случка от лятото, когато сподели, че са й откраднали портмоне с 350 лв. от плажна маса на родното Черноморие

На плаж се отдаде в последните септемврийски дни най-бързата бяла жена на света Ивет Лалова. Тя показа, че лятото за нея изобщо не е свършило. Българската спринтьорка се разхвърля по бански и забегна по Средиземноморието, за да събира слънчеви лъчи. Ивет е в компанията на своя съпруг Симоне Колио, с когото са отседнали в усамотена вила на брега