Болници в Пекин започнаха онлайн диагностика, лечение и доставка на лекарства

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/8908258 www.24chasa.bg
СНИМКА: "Радио Китай"

Осем болници в Пекин, включително първостепенните „Анджън“, „Сюену“ и „Чаоян“, започнаха да предоставят онлайн услуги за диагностика, лечение и доставка на лекарства, за да осигурят удобства на пациентите с хронични заболявания и намалят риска от кръстосани инфекции, причинявани обикновено от хора, многократно посещаващи лечебните заведения, предаде "Радио Китай".

Пациентите могат да си запишат час след като се регистрират в мобилното приложение или минипрограма на конкретната болница в WeChat. Консултациите се провеждат по видео чат, след което лекарите издават рецепти, които се изпращат от тях в рецептурната платформа на болницата за преглед. След приключване на прегледа, тя се предава на болничните фармацевти, за да издадат официална електронна рецепта, а доставката на лекарства става с куриер.

През май Националната комисия по здравеопазване издаде циркуляр, в който призова болниците да ускорят въвеждането на онлайн диагностика и лечение, както и да се насочат към изграждането на изцяло базирани в интернет болнични платформи. Целта е да се намали натискът от потока пациенти към големите болници и се подпомогне борбата срещу COVID-19.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бърз като светлината е Къци Вапцаров, който прелита през столични булеварди с колелото си, видя зоркото око на "България Днес". Шоуменът не се притеснява от натоварения столичен трафик и ловко фучи около автомобилите, придвижвайки се в бус лентата. СНИМКИ: "България

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"