Свинска мас в борбата с COVID-19

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/9167063 www.24chasa.bg
СНИМКА: pixabay

Прясната свинска мас ще помогне за укрепване на имунната система и справяне с различни заболявания, което е особено важно на фона на пандемията от коронавируса. Украинският диетолог и генетик Людмила Гончарова говори за това в канала на Vesti Ua.

Тя припомни, че през студения сезон тялото особено се нуждае от животински мазнини, които ще помогнат за справяне с вирусите, а витамините А и Е ще спомогнат за укрепването на имунната система. Тя даде за пример любима нейна „мазна храна“, предаде БТА. 

"Вземете маруля, всякакви зеленчуци и нарежете бекон на тънки филийки, добавяйки го към салатата. Поръсете със зехтин, конопено или ленено масло, посолете с хималайска сол и можете да я консумирате", каза Гончарова.

Според нея са достатъчни само 50 грама свинска мас на ден. Също така, не загрявайте продукта до температура над 40 градуса по Целзий, тъй като това ще го лиши от полезните му свойства. Диетологът добави, че мазнините под всякаква форма няма да излекуват COVID-19, но могат да се използват като профилактика.