Kурортът Св. св. Константин и Елена – предпочитано място за рехабилитация, възстановяване и почивка за цялото семейство

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/9666394 www.24chasa.bg

Св. св. Константин и Елена е първият български морски курорт и дестинация, съчетаваща богато историческо наследство, естествени природни богатства, минерална вода, чист въздух, уютни плажове, съвременни СПА комплекси и ексклузивни места за настаняване. Днес курортът е един от най-предпочитаните за морска и СПА почивка през цялата година. Място, където ваканцията е и грижа за здравето. Очарователна съвкупност от традиции, история и новаторство.

Тук са съчетани море и термална вода с доказани лечебни свойства, здравословен морски климат, предлагат се комплексни услуги за подобряване на здравето и имунитета, лечебни програми за възстановяване, рехабилитация и профилактика, морска ваканция, СПА и уелнес активности. Мястото вече е и атрактивна кулинарна дестинация със своите ресторанти, предлагащи средиземноморска, ливанска, италианска, азиатска или интернационална кухня. Тук може да опитате авторски специалитети, блюда от целия свят или по местни рецепти.

В Св. св. Константин и Елена вече предлагат и криотерапия за рехабилитация и възстановяване

Минералната вода и нейното използване за здраве е един от най-важните елементи в концепцията на курорта за развитието му като целогодишна морска и СПА дестинация. Сред богатото разнообразие от терапии и лечебни програми за рехабилитация и възстановяване, тук вече се предлага и криотерапия – още една възможност да се погрижите за здравето си чрез процедури в крио сауна от последно поколение. Криотерапия може да направите в термален комплекс Аквахаус Термал & Бийч.

Какво представлява криотерапията и как работи?

Крио сауната е обратното на традиционната сауна. Докато при традиционната тялото е подложено на затопляне, при криотерапията се използва ефектът на охлаждане. За кратко време, между 1 и 3 минути, тялото се подлага на температури между -120°C и -170°C, което охлажда повърхността на кожата. Въпреки екстремно ниските температури, криотерапията е напълно безболезнена процедура, при която азотните пари създават сух студ без влага и вместо втрисане, по време на процедурата се усеща суха прохлада по кожата.

Защо криотерапията е полезна и подходяща ли е за детоксикация и отслабване?

Лечението с охлаждане и замразяване се отличава с висока ефективност, безболезненост и бърз терапевтичен ефект. Криотерапията провокира производство на колаген, спомага за прочистване от токсини и метаболитни продукти, снабдява кръвта с кислород и хранителни вещества, необходими за стимулиране на клетъчното възстановяване в тялото. Този вид нискотемпературна терапия има редица доказани и тествани ползи за тялото - успокоява възпаления, подпомага отслабването, ефективна е при кожни заболявания, намалява болката, увеличава подвижността на ставите, подсилва имунитета.

Контролираният кратък нискотемпературен термален шок позволява на системите в тялото да възстановят баланса си, да премахнат стреса и последиците му. Крио процедурите са ефективни за намаляване на целулита и теглото, тъй като с всяка терапия в крио сауната се изгарят до 600 калории. Крио сауната кара клетките в тялото да се възстановят по естествен начин. Това подмладява тялото, стимулира имунната система, регулира хормоналната активност и метаболизма.

Комбинирайте криотерапия с термалната вода на курорта Св. св. Константин и Елена за по-голям ефект от процедурите

За постигане на максимални ефекти от процедурите в крио сауна, специалистите по физикална и рехабилитационна медицина в курорта препоръчват комбинирането им с цялостна програма за прочистване и елиминиране на токсините. Такава например е 7-дневната Детокс програма в термален комплекс Аквахаус Термал & Бийч. Тя е подходяща за хора, подложени на ежедневен стрес, при наднормено тегло и за пушачи. Съчетанието на лечебните свойства на термалната вода с таласотерапии с процедури с лиманна лечебна кал има мощен детоксикиращ ефект, стимулира метаболизма и елиминира токсините. Всичко това, съчетано с балансиран и здравословен режим на хранене и криотерапия, има благотворно въздействие върху духа и тялото.

Здраве и красота чрез силата на лечебната минерална вода

Термалната вода в курорта Св. св. Константин и Елена се използва за превенция на здравето и като средство за лечение и възстановяване, така че хората да се чувстват активни, да бъдат устойчиви на стреса и напрежението и най-вече да бъдат здрави. Морето и лечебната минерална вода са здравословна формула, която успешно се допълва и от микроклимата на Св. св. Константин и Елена. Той благоприятства лечението на горните дихателни пътища и алергиите, въздейства на носната лигавица, стимулира ендокринната система и повишава имунитета.

Аквахаус Термал & Бийч

Термалната вода, използвана в AQUAHOUSE Thermal & Beach се характеризира като хипертермална и е подходяща за различни терапевтични приложения. При използване й за питейно балнеолечение и балнео профилактика тя оказва благоприятно въздействие при стомашно-чревни, жлъчно-чернодробни, бъбречно-урологични, метаболитни заболявания. При използване за външно балнеолечение и балнео профилактика оказва благоприятно въздействие на опорно-двигателния апарат, периферната нервна система, при ортопедични и травматологични състояния, кожни и гинекологични проблеми.

Хотел Балнео & СПА Азалия

Медикъл СПА центърът на Хотел Балнео & СПА Азалия е истински храм на спокойствието, където можете да избягате от ежедневния стрес и напрежение и да се насладите на богат избор от специални процедури, релаксиращи масажи, терапии за лице и тяло и лечебни програми. Положителният ефект от комплексното балнеолечение в курорта Св. Св. Константин и Елена се проявява чрез намаляване на стреса, подтискане на хроничните възпалителни процеси в организма, регулиране на хуморално-клетъчният имунитет и стимулиране на оздравително-възстановителните процеси в тъканите и органите.

Хотел Астор Гардън

Насладете се на релаксираща ваканция на брега на Северното ни Черноморие. Местоположението на хотела съчетава удобството на лесния достъп до Варна и спокойствието на най-стария морски курорт в България. Хотел Астор Гардън предлага приятна среда и удобства, включително просторна градина, СПА център, два ресторанта, както и отлични условия за бизнес престой. Открийте идеалното място за отдих в СПА центъра на AQUAHOUSE Thermal & Beach, разположен в съседство с хотела.

Хотел Приморски

Модерният хотелски комплекс е само на 120 м от плажа в курорта Св. св. Константин и Елена. Предлага атрактивна локация, впечатляваща архитектура и интересни интериорни решения. Хотел Приморски като иновативна концепция е част от многофункционалния комплекс за търговия, услуги и развлечения - Търговски център Приморски. Освен несравнимия престой, предимство за гостите е непосредствената близост с AQUAHOUSE Thermal & Beach. На пешеходно разстояние има и голямо разнообразие от заведения за хранене, спорт и развлечения. Чудесна е възможността сами да направите своя избор.