Лазер оставя симптомите на увеличената простата в миналото

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/9707735 www.24chasa.bg

Стотици хиляди българи с увеличена простата знаят за прочутата безкръвна технология на Зеления лазер, която имат в столичната Хил клиник.

Вече близо 6000 пациента са били оперирани с лазера през последните няколко години и от уста на уста се предава информацията за безспорния му ефект. Няма друг екип в България с такъв голям опит и толкова компетентен в безкръвното лазерно лечение на ДПХ. Това е и причината стотици мъже всеки месец да се обръщат към специалистите в клиниката, за да търсят съвет, диагностика или лечение. Съвременният българин умее да цени здравето си и при възможност не се колебае да избере модерни лазерни технологии за безкръвно и безболезнено премахване на простатата.

Освен в оперативен план, уролозите на клиниката д-р Боцевски, д-р Георгиев, д-р Божков и д-р Деримачковски преглеждат всеки ден десетки мъже с проблеми в уринирането. Те са експерти в диагностиката на заболяването. Също така разполагат с най-новата Fusion биопсична техника, която с безпрецедентна точност може да покаже има ли или не рак на простатата. В Хил клиник за първи път се използва този метод за фюжън биопсия, затова и тук имат най-голям опит в изследването. За фюжън биопсия в болницата пристигат мъже от цяла България, които имат колебливи или завишени резултати от PSA туморния маркер и фалшиво негативни биопсии, проведени по традиционния метод.

Какво сподели един от пациентите на Хил клиник, опериран със Зелен лазер, г-н Йордан Марков:

Лекуващият ми уролог е д-р Георгиев, бях впечатлен от неговият професионализъм и от бързината и коректността, с която ми бяха направени всички изследвания и беше назначена операция буквално след седмица. Никакво чакане. Целият екип, под ръководството на д-р Ф. Санча оценявам като перфектен. Оперираха ме и вече нямам никакви проблеми с уринирането. За мен Зеленият лазер е „лечение на бъдещето“!

Благодарение на лазерната простатна хирургия при доброкачествено увеличена простата дори не са нужни разрези, тъй като до жлезата се достига през естествените отвори на тялото. Много тънко лазерно влакно влиза в тръбичката, през която преминава урината от пикочния мехур навън. Безкръвната лазерна операция е новият „златен стандарт“ в урологията. Дължината на зеления лъч-532 nm е съобразена със спецификата на богато снабдената с кръв простатна тъкан и буквално я изпарява. При големи простати се използва друга техника, при която жлезата се отделя, раздробява се на миниатюри частици и се извежда извън тялото отново безболезнено и без скалпел. При този подход отделената тъкан подлежи на хистологично изследване, което дава още повече сигурност и на болния, и на лекаря, че са взети необходимите мерки по отношение евентуален злокачествен процес в простатата.

И двата метода осигуряват изключително бърза манипулация, практически без загуба на кръв, комфорт, спинална анестезия (подходяща при пациенти с други съпътстващи заболявания като диабет, високо кръвно налягане, сърдечни проблеми) и ниска травматичност. В условията на пандемия от коронавирус, болните предпочитат максимално кратък престои в болница, затова лазерите са по-желани като оперативен метод. Допълнително преимущество е, че в Хил клиник настаняването е в единични стаи, а противоепидемичните мерки са на възможно най-високо ниво.

Лазерната операция се нарича още „еднодневна хирургия“, защото пациентът се изписва 24 часа по-късно и отново е на крака, работоспособен и без мъчителните симптоми на увеличената простата. Не на последно място, с използването на лазерна енергия, а не скалпел, лекарите успяват да запазят напълно сексуалната функция на мъжа. Дори много хора съобщават на уролога си, че след премахването на простатата имат повече желание за интимна близост, по-чести и по-удовлетворяващи сексуални контакти.

През м. април цената за консултация и изследвания на простатната жлеза в Хил клиник е намалена на 30 лв. За повече информация: www.hillclinic.com или 02/439 3131