„Софиямед“ празнува 9 години от създаването си

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/9772697 www.24chasa.bg

Качествено медицинско здравеопазване от водещи специалисти в своите области, съвременни и иновативни оперативни методи, модерна апаратура и професионална диагностика предлага вече 9 години на своите пациенти медицински комплекс „Софиямед“, който днес празнува рожден ден.

Стартиращ дейността си на 9 май 2012 година, болница „Софиямед“ и нейните 2 диагностично-консултативни центрове се превърна в един от водещите в страната. За изминалите 9 години основната цел на мениджмънта на „Софиямед“ е да предостави на българските граждани съвременно доболнично и болнично лечение от водещи в областите си специалисти, при добри материални условия и със съвременна и модерна апаратура.

През 2020 година и до момента медицинският комплекс предлага на българските пациенти, непрекъснато растящи като брой, възможности именно за това и в извънредната пандемия от COVID-19.

„В контекста на пандемията от COVID-19 нашите ДКЦ-та бяха първите в страната, които предложиха пакетна услуга за диагностика на пациенти с активна ковид инфекция или такива, които вече са я преболедували. Още в началото на епидемичната обстановка нашата лаборатория за PCR диагностика беше официално сертифицирана от Министерството на здравеопазването, като референта, имаща право да извършва и потвърждава проби за ковид. Бяхме първите в страната, които предложихме на пациентите услугата експресен PCR тест с резултати от 1 до часа. В навечерието на празника ни стартирахме и тест за Т-клетъчен имунитет срещу SARS-COV-2. Разкрихме за много кратко време ковид отделение с капацитет към момента от 140 легла и организирахме работата на екипите му с опитни специалисти по инфекциозни болести. Свършихме изключително много работа за кратко време през изминалата година, и благодаря на колегите и пациентите ни за това, че заедно с нас бързо се адаптираха към новата действителност. От откриването на комплекса до днес, най-важното за нас остава доверието на пациентите ни. Благодаря им за него, защото то е в основата на нашия успех. Продължаваме да работим за тях. Предстои ни да разширим комплекса и през тази година, за да им предложим най-добрите условия за профилактика, диагностика и лечение“, коментира д-р Йордан Пелев, управител на УМБАЛ „Софиямед“.

По повод рождения ден на медицинския комплекс неговият медицински екип, както и до момента, традиционно обявява безплатни прегледи по 9 медицински направления: кардиология, съдова хирургия, ушно-носно-гърлени болести, детски болести, акушерство и гинекология, ендокринология, гастроентерология, обща и лапароскопска хирургия, онко хирургия.

Записването за тях се осъществява онлайн през сайта на лечебното заведение и платформата на Superdoc.bg -https://superdoc.bg/lekar/bezplatni-pregledi-po-sluchay-9-godini-sofiamed, както и на тел.0895 555 444 и 02 465 00 00.

„Поздравявам всички колеги за неуморният им труд през последните години, както и за високия им професионализъм и най-вече отдаденост. Благодаря и на нашите пациенти и партньори за доверието през годините. Бъдете здрави!“, допълва управителят на болницата.