Една от най-добрите болници в света - Wiener Privatklinik приема пациенти от цяла Европа

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/9864221 www.24chasa.bg

Една от най-добрите болници в света - Wiener Privatklinik, е само на 2 часа със самолет и приема пациенти от цяла Европа

Wiener Privatklinik, една от най-големите частни болници в Австрия, е отличена като една от най-добрите болници в света за 2021 г. WPK намира място сред 2000 болници от 25 страни, включени в класацията на Newsweek, която американското издание подготвя в сътрудничество със световната компания за пазарни проучвания Statista.

Селекцията е направена на база препоръки от здравни специалисти, мнения на пациенти и показатели за представянето на медицинските звена.

Наградените болници се отличават с изявени специалисти, първокласна медицинска грижа и модерни технологии.

Със своята 150-годишна традиция Wiener Privatklinik е една от най-търсените болници в Европа. Годишно там се лекуват повече от 12 000 пациенти, от които 30% са от над 20 държави.

Уникалното предимство

на WPK е, че разполага с над 250 от най-добрите международно признати експерти във всички сфери на медицината.

В болницата има 14 центъра за компетентност, които покриват всички клинични услуги - от консултация и превенция, диагноза и лечение чрез най-модерните методи, до сложни операции и иновативни лечения на ракови заболявания, които се прилагат в Европейския академичен център за ракови заболявания на WPK. Това е най-големият частен център за диагностика и лечение на рак в Централна и Източна Европа.

Получената награда е международно признание за високите стандарти на медицински услуги, които предлагаме във WPK. Наш приоритет е да бъдем идеалният партньор както за пациентите, които прекрачват прага ни, така и за нашите лекари. За да постигнем тази цел,

съчетаваме уменията ни в грижата за пациенти с първокласна инфраструктура

и модерно болнично управление, което се фокусира върху поддържане на елитния статут на болницата както за пациентите, така и за докторите, които са лидери в своята сфера“, казвa д-р Валтер Ебм, директор на Wiener Privatklinik.

Благодарение на широката гама от умения и експертиза на медицинския екип, болницата предлага интердисциплинарен подход към всеки медицински казус. Процесите на диагностика и на лечение се извършват чрез най-модерното оборудване и технологии.

Болницата разполага със 145 легла и операционно отделение с 4 операционни. На територията й се намира и най-развитият център по радиология, оборудван с PET-CT.

Горди сме да бъдем официално признати като една от най-добрите болници в света, тъй като това отличие потвърждава удовлетворението на пациентите ни и доверието във високото ниво на грижа, което получават в нашата болница. Призванието на нашия екип е да предлагаме на всички пациенти необходимата подкрепа, за да могат да се възползват от най-добрите специалисти и персонализирана медицинска грижа“, добавя Ема Хафнер, директор на отдела по маркетинг и международен бизнес.

150 години опит и иновации заедно

Wiener Privatklinik (WPK), основана през 1871 г. и базирана във Виена, е една от най-големите австрийски болници. Тя предлага повече от 30 медицински специалности.

Разполага с 14 компетентностни центрове:

- ракови заболявания

- торакална онкология

- урология

- спортна медицина и хиругия на травмите

- кардиоваскуларна медицина

- ортопедия

- хирургия на периферната нервна система и реконструкивна хирургия

- хирургия

- гастроскопия и хепатология

- радиология и микротерапия

- радиология и нуклеарна медицина

- остеопатия и физикална терапия

- аеромедицина

- изследвания и профилактика.

Сред останалите специалности са дерматология, ендокринология, уши-нос-гърло, гинекология, вътрешни болести, рефракционна очна хирургия, неврология, пластична хирургия, педиатрия,

Услугите за образна диагностика са модерни – това е единствената частна болница във Виена с PET CT и ядрена хирургия.

Пациентите могат да се възползват от физиотерапия и възстановяване по международни стандарти.

Медицинският екип е съставен от повече от 250 признати австрийски експерти, които прилагат интердисциплинарен подход към всеки случай.