ДКЦ „Софиямед“ с VIP хематологичен пакет

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/9893365 www.24chasa.bg

ДКЦ „Софиямед“ разширява обхвата на своите VIP профилактични пакети и предлага на своите пациенти възможност за провеждане на специализирана диагностика за хематологични заболявания.

Вследствие на ограничителните мерки заради ковид пандемията специалистите по клинична хематология в медицинския комплекс „Софиямед“ установяват, че голяма група пациенти страдат и от различни хематологични заболявания. Те са отключени след прекараната ковид инфекция или са неглижирани от пациента или наблюдаващите го лекари заради епидемиологичната обстановка.

Някои от тези пациенти имат и фамилна обремененост за хематологични заболявания, но не могат да се ориентират към какъв специалист и изследвания да се ориентират.

За тях ДКЦ „Софиямед“ създаде VIP-хематологичния пакет. Пациентите могат да получат комплексна оценка на състоянието си чрез разширени хематологични, биохимични и образни изследвания. В пакета е включен и преглед от хематолог, който след индивидуална консултация прави заключение и дава оценка на състоянието след извършените изследвания, а при нужда назначава лечение.

„Понякога хематологичните заболявания не са с драматични оплаквания. Често те протичат дълго и не са притеснителни за болния – сърбежи по кожата, изпотявания без физическо натоварване, поддържане на температура до 37,1-37,2 градуса, виолетови петна по кожата, единични увеличени лимфни възли. Хематологичният пакет е подходящ и за пациенти с подобни оплаквания, които искат бързо - в рамките на 1-2 дни, да получат компетентна оценка на състоянието си“, коментира д-р Цветан Алайков, хематолог в ДКЦ „Софиямед“ и началник на отделението по клинична хематология в УМБАЛ „Софиямед“.

Повече информация за VIP хематологичен пакет може да се намери на сайта на медицинския комплекс: www.hospitalsofiamed.bg и на тел. 0895 555463